目前日期文章:200704 (14)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要





YourWorkForThem

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Approaching the Louvre Museum in Abi Dhabi from the city, the white, low cupola seems a flattened echo of the round cupolas found in Arab architecture.

Approaching from the water, the shaded space shows its scattered light, which continues the sparkling light of the water onto the architecture.

On a more abstract level, the museum is a ‘city’ with houses, streets and plaza’s that is ‘protected’ from the sun by a Buckminster Fuller kind of dome. If we fold it a bit further: if ‘protection’ becomes ‘conservation’, we could also read in it all a small Pompeii. The cupola becomes the ash that conserves a civilization.



Eikongraphia

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()





The new Science Center in Hamburg designed by Rem Koolhaas/OMA looks just like an amethyst. As Rem Koolhaas despises the explicit use of iconography in architectural design, the amethyst analogy is not deliberately meant. The Science Center measures 14.000 square meters and features an aquarium, an academic theater, and probably also a planetarium.



Eikongraphia

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()





Favoritearchitecture

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()





The existing construction primarily started as an office building; the building is re-designed as a residence bearing the Loft concept. The long, thin planned building is located on a total 3.870sqm area, the front block consists of 11 stories above the ground floor, and the rear block is ground-floor +7 stories. Lofts are at various sizes and types; differing from 68 to182sqm; including duplexes; with terraces or gardens. The façade is perceived as an assortment of boxes; also, each unique module shall be distinguished from outside due to the curtain system, a range of colors and light will be reflected from inside, as a method of benefiting functional solutions for esthetics purposes. Offering an efficient, tranquil, life style in modern-day standards in “downtown”, the complex is supported by the recent technologies; the car park, storage, central heating and ventilation, security, maintenance services and “intelligent house” system grant a user-friendly environment and easy access. The building is not only programmed as a housing facility but also it is planned to be a high quality social venue; the entrance is made through the lobby on the first floor where meeting rooms, a health center, cafés and restaurants and the other common areas take place. Total site area is 3.456 m² and the construction area is 30.159 m².



Architectureweek

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()





The Philharmonie de Paris, designed by Jean Nouvel, will be located in the northeastern Paris neighborhood of La Villette and inaugurated in 2012. Above, a model of the northeast view of the concert hall.


NYtime

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



腦海中的橡皮擦
導演 : 李宰漢
演員 : 孫藝珍、鄭雨盛

第一次相遇:遺忘了的可樂
時裝設計師淑珍每次到便利店買東西,粗心大意的她總會留下銀包和購買的東西。有天她買了可樂,又是這樣子離開,當她醒覺後返回便利店時,只見一個不修邊幅的男人正慢不經意地喝可樂,淑珍憤怒得一手把可樂搶去,更在對方面前一口氣把可樂喝掉,但原來店員保管了她留下的錢包和可樂,而剛才那個男人已不見了。

第一個吻:遺忘了的感覺
機緣巧合下,淑珍再次遇上那個便利店的男人俊樹 - 一個夢想成為建築師的木匠。這次的重遇,淑珍竟被地位身份懸殊的他所吸引,她純真的愛打動了冷漠內斂的俊樹,令從小就被母親遺棄、孤苦伶仃地長大的他,重拾久違了的被愛感覺,敞開心扉,跟淑珍慢慢由朋友成為戀人,後來淑珍更主動向他求婚。


最痛的意外:忘記你是誰
兩人新婚不久,淑珍的失憶症逐漸惡化,更出現老人痴呆症的早期病徵,她甚至連自己是誰也搞不清楚。然而她極愛俊樹,害怕他會從此於腦海中消失,逐漸俊樹亦開始懂得何謂愛..



Added
  March 05, 2006
From  adiar

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

A dramatic new wing of Toronto’s Royal Ontario Museum (ROM) designed by Daniel Libeskind is set to open 2 June. Dubbed the Lee-Chin Crystal, the 175,000 square foot aluminum and glass clad building will house seven collection galleries on two levels, two special exhibition spaces, new retail and dining facilities and a new main entrance and lobby. Libeskind’s ‘Crystal” is comprised of five interlocking, self-supporting prismatic structures that interface with the historic buildings that embrace it. With hardly a right angle anywhere, its sloping walls create unique interior spaces with soaring volumes and such distinctive details as the “Spirit House”, a void at the heart of the building that is traversed by criss-crossing bridges. Slashing windows fill the rooms with natural light and create uniquely framed views of the cityscapes outside. The new wing is the centerpiece of the Museum’s $250 million expansion and renovation project to be completed by 2009.


WorldArchitecturenews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

 

Perceptive Pixel, Inc. was founded by Jeff Han in 2006 as a spinoff of the NYU Courant Institute of Mathematical Sciences to develop and market the most advanced multi-touch system in the world. 



A five-months-old child lying in his cradle, looking upwards with curiosity and interest at a group of toy bees hung over the cradle, flowing around in the air; the neonate stretches his arm in order to grasp the bees, but doesn't reach them. Those colored moving stimuli are very attractive for the newborn, and he acts expressing his interest. 

Natural Interaction is the investigation of the relationships between humans and machines following this vision: we create interactive artifacts that respect and exploit the natural dynamics through which people communicate and discover the real world.

Our research is aimed at creating technology-enhanced spaces that sense and understand human behaviors and expressions, and present digital content as it was real, physical stuff.





Multi-touch update      NaturalInteraction      iO      Sensitivefloor      Sensitivewall


cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



LAb[au] is happy to announce you its new urban interactive installation Touch on the DexiaTower and Place Rogier in Brussels, Belgium. The project takes as a starting point Brussels 145 m high DexiaTower, from which 4200 windows can be individually colour-enlightened by RGB-led bars, turning the facade into an immense display.

Instead of considering this infrastructure as a flat screen (surface) displaying pre-rendered video loops, the project is working on the architectural characteristics of the tower and its urban context. The characteristics of the building; orientation, volume, scale… are used as parameters to set up a spatial, temporal and luminous concept, which moreover allows people to directly interact with the tower.
On Place Rogier, at the bottom of the tower, a station is mounted where people can interact either individually or collectively with the tower through a multi touch screen.


MediaArchitecture      Video

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Kunst oder künstlerisch - imposant auf jedenfall! Die Fassade des Parkhaus KaDeWe, ausgestattet mit über 100 farbigen Perspexkanälen und dem
idee. Schriftzug mit LED animiert, macht ordentlich was her.


Roomdividion

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



NOMADE has been retained as finalist in the international competition for the Shenzhen Nanshan Sports and Cultural Complex located in Shenzhen, China. Other finalists(4) include Arat Isozaki. Architect of record is BIAD, China.


cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The Governor of Kaohsiung, Taiwan announced that Mecanoo architecten has won the design competition for the new National Performing Arts Centre. At 100,000 m2 the National Performing Arts Centre is to become the largest theatre complex in Taiwan. An important source of inspiration for Mecanoo’s building design were the existing one of the world’s largest trees, the banyan trees on location. The partially grass and plant covered roof creates natural and efficient building cooling in the subtropical climate. The large roof also provides an informal public space where the city residents can stroll, practice Tai Chi, mediate or just relax. The design also consists of a concert hall of 2,300 seats, an opera house with 2,000 seats, a theatre hall with 1000 seats, an experimental Black Box with 500 seats, an open-air theatre and park design. Work on the 200m Euros is set to begin in early 2009 and to be completed by 2012.


WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()


信義房屋分手快樂篇



Added  March 25, 2007
From  wantyou0720

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()