目前日期文章:200705 (14)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要


Takei-Nabeshima-Architects (TNA) architects have designed a striking mini-tower on spec for a planned community in the town of Karuizawa, some 185 miles northwest of the Japanese capital. The Ring House is wrapped in rings of glass and wood and has an uninterrupted 360-degree view of the forest. In an area that was dark, on uneven land and with no neightbours this plot of land was originally unmarkable. But TNA Architects were undeterred by the conditions and set about designing the house. TNA designed rings around the facade so that areas of private space and utilities could be met. The height of each ring was decided by the function concealed behind it. The glass between the rings allow you to look straight into the forest, so the whole house appears to dissolve into the forest. Built on Owners' Hill, a resort in the Karuizawa forest near Tokyo, Ring House occupies one of the hundred or so plots set aside for city dwellers to build weekend retreats.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

Blizzard Entertainment® announces highly anticipated sequel at 2007 Worldwide Invitational event in South Korea 



SEOUL, South Korea – May 19, 2007 – Blizzard Entertainment® today unveiled StarCraft® II, the sequel to its award-winning real-time strategy game StarCraft, at the 2007 Blizzard Worldwide Invitational event in Seoul, South Korea. The announcement took place inside the Olympic Gymnastics Arena, in front of thousands of attendees, who received a presentation that included a StarCraft II cinematic trailer and a gameplay demonstration by the development team.

Designed to be the ultimate competitive real-time strategy game, StarCraft II will feature the return of the Protoss, Terran, and Zerg races, overhauled and re-imagined with Blizzard's signature approach to game balance. Each race will be further distinguished from the others, with several new units and new gameplay mechanics, as well as new abilities for some of the classic StarCraft units that will be making a reappearance in the game. StarCraft II will also feature a custom 3D-graphics engine with realistic physics and the ability to render several large, highly detailed units and massive armies on-screen simultaneously.

"With StarCraft II, we'll be able to do everything we wanted to do with the original StarCraft and more," stated Mike Morhaime, president and cofounder of Blizzard Entertainment. "We recognize that expectations are high following the long-running popularity of the original game, but we plan to meet those expectations and deliver an engaging, action-packed, competitive experience that StarCraft players and strategy gamers worldwide will enjoy."




StarCratII

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The new Austin City Hall and Public Plaza is located at the edge of the dynamic Warehouse district on the shores of Downtown Austin’s Town Lake. The project is dominated by landscape and incorporates limestone, copper, glass, water and shade to create the city’s living room. The 118,000 square foot building contains several city departments along with the Mayor, City Manager, City Council offices, Council Chambers, and a café and city store along urban Second Street. Austin’s Warehouse District is rapidly being transformed into a tight grid of restaurants, nightspots, housing, and mid-rise office spaces. A massive, arcing Lueders Limestone wall, emerging from bedrock at the lowest level of the parking garage below, anchors the project to the site. Morphing out of this wall is a limestone base that encloses the first two stories. A copper skin, resting on the limestone base and capped with a folded copper roof, shelters the upper levels. As the arcing wall cuts through the building, it creates an open four-storey lobby transected by catwalk-like bridges at each level. A reflective copper ceiling over the lobby bounces light into the gathering space below. The plaza winds its way around the limestone peninsulas of the terraced building. Water runs through a group of monumental limestone boulders in the plaza to symbolically return to Town Lake through a vortex. Amphitheater seating spilling down from the terraces can be used informally or to view performances on a Limestone stage. The amphitheater is protected from the sun by a photovoltaic glass trellis, supplying ten percent of the building’s power. The environmentally intelligent approaches in this project earned it a LEED Gold Certification.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Foster + Partners has revealed these images of what it claims to be the first zero carbon, zero-waste city in the world. 

The Masdar development in Abu Dhabi is a 6 km sq, car-free “walled-city” scheme. The development is being driven by Abu Dhabi’s Future Energy Company and will include a new HQ for the company as well as a new university. Norman Foster said: “The environmental ambitions of the Masdar Initiative – zero carbon and waste free – are a world first. They have provided us with a challenging design brief that promises to question conventional urban wisdom at a fundamental level. Masdar promises to set new benchmarks for the sustainable city of the future.”

Unveiled today at the Cityscape conference in Abu Dhabi, Foster + Partners said Masdar would be a dense, walled development constructed in two stages. The first phase would see the construction of a large photovoltaic power plant, which would later become the site for the second phase. The surrounding land will contain wind, photovoltaic farms, research fields and plantations, so that the city will be entirely self-sustaining, the architect said. he development is set to open in late 2009.




ArchitectureWeek

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



I have been living with a shadow overhead
I have been sleeping with a cloud above my bed
I have been lonely for so long
Trapped in the past、I just can not seem to move on

I have been hiding all my hopes and dreams away
Just in case I ever need them again someday
I have been setting aside time
To clear a little space in the corners of my mind

All I want to do is find a way back into love
I can not make it through without a way back into love
Oh oh oh

I have been watching but the stars refuse to shine
I have been searching but I just do not see the signs
I know that it is out there
There is got to be something for my soul somewhere

I have been looking for someone to shed some light
Not just somebody just to get me throught the night
I could use some direction
And I am open to your suggestions

All I want to do is find a way back into love
I can not make it through without a way back into love
And if I open my heart again
I guess I am hoping you will be there for me in the end
There are moments when I do not know if it is real
Or if anybody feels the way I feel
I need inspiration
Not just another negotiation

All I want to do is find a way back into love
I can not make it through without a way back into love
And if I open my heart to you
I am hoping you will show me what to do
And if you help me to start again
You know that I will be there for you in the end



我活在陰影之下
烏雲伴我共枕
一直孤單好久
困在過去,似乎就是無法往前走

我把所有的希望和夢想藏起來
只為了有一天可能又需要他們
我總留些時間
淨化心裡的小角落

我只要重新找到愛的感覺
若沒有愛的感覺我辦不到
我留心觀察然而繁星不願發亮
我一直搜尋但看不到任何徵兆
我知道它不在那裡
但一定有個為我靈魂而生的東西在某處

我一直尋找著讓我發光的人
而非只是個陪我過夜的傢伙
我能使用一些指示
而且我可能是你的暗示

我只要找到重新愛的感覺
若沒有愛的感覺我辦不到
若我再次敞開心房
我想我希望最後你會在那裡等我
有時候我不確定它是不是真的
或許有人和我心有戚焉
我需要妙計
而非又一個妥協

我只要重新找到愛的感覺
若沒有愛的感覺我辦不到
若我為你打開心房
希望你會告訴我該怎麼做
若你幫我重新開始
你知道最後我會在那裡等妳




Added  March 16, 2007
From  dbcollective 

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Florida based architectural firm Glavovic Studio, recently unveiled The ArtsPark at Young Circle, a new public art project that takes the form of a ten-acre park. Located in downtown Hollywood the ArtsPark was conceived as an integrated artwork that transforms from an organic landscape into a constructed landscape, The ArtsPark provides daily, interactive, cultural experiences for the general public and comprises multiple activity spaces without walls designed for the activities that occur within them including a place designed for sedate activity, a highly interactive Children’s Play Area The ArtsPark is a civic landmark that was created through strong female leadership; many women contributed to the realization of the project including Mayor of Hollywood Mara Giulianti and is now open to the public.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The project was launched last year and, when complete, will consist of three interlinking towers containing offices, apartments and a hotel. The towers, which share a single podium, will form the centrepiece of the Business Bay development. Zaha Hadid’s design for the Dancing Towers confirms the role of Business Bay Development at the very forefront of Dubai’s rapidly changing future. The three towers rise above the creek and project themselves as an icon for the surrounding developments and for the gulf region.

The tower’s striking design creates a new presence that punctures the skyline with a powerful recognizable silhouette. The fluid character of the towers is generated through an intrinsically dynamic composition of volumes. The towers are inter-twinned to share programmatic elements and rotate to maximize the views from the site towards the creek and neighbouring developments. The design quality of the towers to act as a symbol and icon extends beyond their scale and location. These qualities are derived from the boldness of the architectural concept, from the ‘choreographed’ movement that combines the three towers in one overall gesture and ‘weaves’ with a series of public spaces through the podium, the bridges and the landscape beyond.




INTERNATiONAL DESiGN FORUM blog

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(1) 人氣()



 計画敷地は、高台にある壇上なった新しい造成地の一角で、形状は13m*11.8mと正方形に近い。南側隣地から1.5m、東側隣地か1.0m低く、西側、北側は6m道路に接道している。北側道路から擁壁(既存地盤面)は、1.5mの高低差があり角地であるが、いわゆる北向き敷地である。
 
「前面道路と地盤面との1.5mの高低差、建ぺい率の角地緩(10%)を最大限に活用すること」と「陽射しの射し込みにくい敷地での計画の提案」を出発点としている。日照・通風を確保するために、南側隣地の建物をかわし可能な限り西側道路にボリューム寄せて配置している。さらに、この2層(1F,2Fの分)で容積率が最大となるのボリュームを建ぺい率が最大になるまで、2階部分をスライドさせている。そこに生じたずれを内部では吹抜け空間に、外部では駐車スペースの庇として利用している。この天空光で明るい吹き抜け空間に各部屋が面するように計画し、明るさ・通風・空間の広がりを確保している。また、1.5mの高低差を利用し、半地下スペースを差し込むことにより、フロアレベルの1.5mスキップが変化に富んだ空間を生み出している。プラン構成は、玄関から水周り(コア)を中心として、回遊するように計画し、緩やかに空間が繋がっている。回遊する程、プライベート性の高い空間となる。



Designerhouse

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



奥沢の良好な環境の住宅地に建つ専用住宅。建物を半地下とし斜線制限の中で必要な室内空間を確保した。地下1階はご夫婦のための多目的室と寝室、1階は子供室・予備室と洗面浴室、2階は斜線を生かした大きなリビングダイニングとロフトが収められて、トップライトを設けた螺旋階段によって地下まで日照を導いている。将来、お子様が増えたとき、あるいは親御さんが同居されたときなどを考え、1階には伝統的な日本の田の字型プランを採用し、間仕切りのフスマのはめ方によって自由なプランニングができるように工夫している。 小さなかわいらしい家型の各所にさまざまな細かい工夫を施して多様な使い方に対応している。デザイン的には白とシルバー色、ナチュラルな木の色に限定してミニマルな表現としている。



Designerhouse

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



四方を住宅に囲まれた、都心の住まいの提案。建物が密集した環境でも、開放的で明るい住宅に住みたい。というのがお施主さんの強い要望であった。そこで、プラーバシーを確保しつつ、光と風をたくさん取り入れる住宅を考えた。2枚の曲がった壁:穴をたくさん開けたり、半透明の所もあったり、植栽をして緑化したり:そういう壁によって、環境をコントロールしている。この壁は、外部だけでなく室内にも貫入し、キッチンとダイニングの新しい関係をも生み出している。この2枚の壁は、設計者・施主・工務店にいつの間にか”グリ-ンウォール”と呼ばれていた。




Designerhouse

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Meinel Optical Sciences Expansion
Tucson, Ariz.

This research laboratory is a 47,000-square-foot expansion of the University of Arizona’s optical sciences department. The building contains state-of-the-art optical research labs, teaching labs, classrooms, interaction areas, and research offices for the world-renowned program. The building’s design is conceived as an abstraction of landmark inventions in the history of optics, such as the camera obscura. Within the simple volume, daylight is introduced by skylighted shafts that illuminate interior spaces. The cast-in-place concrete structure is sheathed in a copper alloy that patinates to a reddish bronze hue, recalling the color of the brick featured throughout the campus.



Archrecord

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Zippers are both functional and sexy, holding things together while offering the promise of revealing what’s hidden inside. At La Maison Unique Longchamp, a three-story retail facility in New York City’s SoHo neighborhood, the London designer Thomas Heatherwick applies zipper principles to architectural space, teasing shoppers to come inside and see what’s upstairs. 



Archrecord

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The envelope of the Jellyfish House, designed by San Francisco-based IwamotoScott ArchitectureArchitecture, acts not just as a physical enclosure, but as an active, smart technology engaged in the remediation of its own environment.  But unlike “smart” homes of the past, this technology is embedded in the structure without user interface. The house therefore presents a condition where architecture is simultaneously structural and ambient.



Archrecord        Video

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



This design for a house on a Washington state ranch by Peter Macapia, the principal of Brooklyn-based Design Office for Research and Achitecture (DORA), applies his interest in the relationship of formal geometries and energy relations. 



Archrecord 

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()