目前日期文章:200707 (6)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要


White Noise / White Light was one of 9 temporary interactive urban installations commissioned and installed for the Athens 2004 Olympics at base of the Acropolis as part of the Catch the Light Program. The project inserted a luminous interactive sound and landscape within the plaza to create a constantly choreographed field in flux. Semi-flexible fiber-optic strands responded to the movement of pedestrians through the field, emitting white light and white noise. Activated by the passersby, the fiber optics transmit light from white LEDs while the speakers below the raised deck emit white noise. Just as white light is made of the full spectrum of light, white noise contains every frequency within the range of hearing in equal amounts. This field of white noise creates a unique sound-scape in the city and masks out the noises from the immediate context, forming a place of sonic refuge within the bustling city. Each stalk unit contains its own passive infrared sensor and microprocessor. If motion is detected, the white LED illumination grows brighter while the white noise increases in volume. Once motion is no longer detected, the microprocessor smoothly decreases the light and fades the sound to silence. The movement of pedestrians creates an afterglow effect in the form of a flickering wake of white light and white noise, trailing and tracing visitors as they cross the field. Depending on the time of day, number of people, and trajectories of movement, the project is constantly being choreographed by the cumulative interaction of the public. The field becomes an unpredictable aggregation of movement, light and sound.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Following the lineage of the Schindler house as an experiment in modern living in close relation to nature, our proposal "Fake Plastic Trees" is an attempt to investigate the formal, spatial and atmospheric potential of a vertically sustainable garden in synch with the most advanced technology for plant growth. The garden is composed of a branching circuitry network made of plastic PVC tubes. These tubes circulate and distribute water with a nutrient solution that nurtures aerial vegetation of different kinds. The section of the tubes diminishes as the trajectories they describe move up and away from the ground. The flow of water is induced by water pumps from several reservoirs located in the ground. Water is distributed directly to the plants base by pumping up from the reservoirs or indirectly down by dripping from the upper branches and then moistening down. Depending on the section of tubes, their capacity to carry more or less water, different scale of plants can grow from and within them. The artificiality of plants growing directly on water, the modulation and scaling of them as they detach from the ground, the dynamism of the branching and choreographed vegetation and its likely wind induced oscillation, and the occasional forms of animal life negotiating temporary shelter within the garden, amounts to an advanced living ecosystem that both challenges and amplifies the assumed relations between the architecture of The Schindler House and its surrounding “natural” environment.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Based on a radical geometric contextualism, our concept for the 8746 Sunset Blvd attempts to produce an architecture of subtle sensations by inducing a physical and optical dynamism that both challenge and enhance the movement of the body. The formal logic of the facade is the outcome of a productive negotiation between geometric operations governed by the column grid of the existing building and driven by spatial conditions allowed by the singularity of the adjacent context. The spatial performance of the store is based on the bending effect of two reciprocally ruled surfaces: the façade that bends inside up and the pliant stair that bends outside down, create a magnetic field that gravitates towards the interior. The bent façade operates as a responsive skin that by means of local inflections senses the dynamics of pedestrian activity on the sidewalk and nearby strip. The interior bent surface fluidly shreds into steps allowing the emergence of a differential hybrid that operates as a stair and display system at the same time.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Svärmisk Resort Apartments are located at the end of the picturesque Kiewa Valley at the foot of Victoria's Alpine Resorts. At the edge of the Mt.Beauty township, on what was known as the 'old Chalet site', covering a 5 acre sloping site. The landscaping and architecture carefully respect the sites mixture of exotic & indigenous trees, natural contours and state forest surrounds. The dilapidated Mt.Beauty Chalet & accommodation wings were largely removed but recycled as materials to be used in the new works. This submission involves the completion of the first six of twelve planned self contained units, along with general site establishment, roads and services. Based on a simple 6.0m X 6.0m footprint the units are a flexible accommodation model, 2 or 3 level, free standing or attached with internal zoning options for various uses. They are a compact yet articulated form with projecting decks, carports and offsets adding an expressive vitality. 5-6 Star energy ratings have been achieved. Colours and materials have been developed to produce an honest, economical, low maintainence, environmentally responsive design fully integrated with the landscape principles for the whole site. For instance storm water runoff collection, base gabion rock retaining and feature walls add to the rich existing landscape and site reponsive design. The northern orienatation, offering spectacular views down the valley, present the 'face' of the development to passing traffic heading to Falls Creek Alpine resort. Internally, almost all features are built in, utilizing an array of materials from plywood, recycled timber, fibreglass, to the colours of ceramic tiles, upholstered seats & simple laminated surfaces. Svärmisk Resort Apartments are a compact, site responsive and adaptive accommodation model with just a twist of scandinavian. 





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Construction has begun on a new Foster + Partners project in Jordan. 'Living Wall' is a 150,000 sq m mixed-use complex at the heart of Amman, close to the new Al-Abdali city centre. The site, an extraordinary carved-out rock shelf, its geology and history have been the inspiration for the scheme’s unique concept. Set against a sheer 30m backdrop, the project presents physical challenges that are not unlike those faced at ancient Jordanian sites such as Petra, where the buildings were carved out of the rock itself. A rough-hewn podium has been inserted with strong, vertical cuts into a line of natural rock. Grouped together on this podium will be a set of six inter-connected, sculpted towers.They include a boutique hotel, a variety of residential units, and offices. The podium on which they sit contains shopping and leisure activities. The deep spaces between the towers house a variety of sheltered public spaces, including a sunken amphitheatre and a large, sheltered piazza. The towers have double-skin façades with screens whose horizontal lines again recall delicate rock strata. The screens’ function is to stimulate air circulation and to provide shading, and these become denser where the potential heat gain is greater. The spaces behind the screens provide balconies and terraces where people can enjoy outdoor space – thus helping to animate the complex as a 'Living Wall'. With transparency both at the higher levels and at the base of the towers, views across the city are unimpeded; there is a strong sense of place and, with so much permeability and connectivity, both laterally and vertically, the scheme also creates a vivid sense of community.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Erick van Egeraat has won the international competition for the National Library in the Republic of Tatarstan's capital, Kazan. The new National Library has a gross floor area of 81.000 m2 and is situated at the Tukay square on the South-Eastern edge of the city centre. Besides offering all traditional facilities of a state library, Erick van Egeraat wants to "invite citizens to explore and experience knowledge. The building provides a home to all modern ways of accessing information, but its flexible setup allows for future forms of working with knowledge, too." Erick van Egeraat designed the building as a covered extension of the city centre. A multi-functional, 18 metre-high atrium serves as a portal between the library and the city. "The building becomes part of the public domain, a portal between the city and the library, a place where the collective and cultural qualities of downtown spaces are combined." The entrance space can be meeting point, boulevard, gallery, living room, garden and educational facility at the same time. Embedded into a hill, the building continues the shape of the landscape and offers a park on top of the building. By linking the existing Hermitage Park, the new library park and the National Library to the adjacent Tukay square, Erick van Egeraat transforms the area into a vibrant hub of Kazan city life. Consequently, Erick van Egeraat proposes to extend the proposed site and allow for the development of the Headquarters of the National Bank, for high-quality offices, luxury apartments and retail. The project is a cornerstone in the urban redevelopment of Kazan and sets an example for other urban regeneration schemes throughout the Russian Federation.





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()