目前日期文章:200708 (5)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要


While Nestlé’s chocolate Factory in Mexico City (located in Paseo Tollocan near Toluca) was in need of an inner pathway for visitors to witness the production of their favorite chocolates, a group of experts put together by rojkind arquitectos and Traqs suggested bigger plans for the company. 

Why not create the first chocolate museum in Mexico and have a 300-meter long façade along the motorway as the new image of the factory. So the first phase took shape and required a 634m2 space that could accommodate the main entrance for the children to have the most pleasant experience and to start the voyage into the chocolate factory as soon as they enter this playful yet striking space, the reception area, the theater that would serve as preparation for the Nestle experience, the store or museum shop, and the passage to the tunnel inside the old existing factory.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The design marks a new generation of Marni store designs and a direct shift in emphasis on product with the ever increasing collection of accessories. Like a modern temple this boutique plays with texture and light on a large sale with the use of hard materials for the walls and floor such as concrete and stone. Interlaced and scattered within the polished floor areas are a series of random stone and marble colours that play an important role to define various areas of the store. The shuttered concrete walls are injected with a series of bespoke display case of varying finishes (leather, plastic, fibreglass) for the display of shoes, lingerie, bags and accessories. These units have their own integral lighting and serve as a rich contrast with the concrete floor and walls. Certain areas of the walls are covered with brightly coloured high gloss fabric upholstery to create varying themes throughout the shop. The fluid stainless steel rails carry the ready-to-wear collections and glide up the grand concrete staircase to a curvaceous and separate shoe display room. A large stainless steel cloud hovers over this space and provides the lighting for the elliptical shoe display cases upholstered in Marni’s own leather. This area is carpeted with a large circular rug where a unique rotating circular display sits with perimeter leather pod seating. The fitting rooms have their own personal stainless steel rails and leather rugs on the floor. Upstairs one encounters a line of floating mannequins where the clothes shimmer and move with the use of fan units below them. Along the windows towards the front a long stainless steel rail continues the display of the ready-to-wear collection and opposite houses a display wall of many randomly placed cases for the display of jewellery and smaller accessories. The play of daylight and stone materials within this shop together with signature bespoke furniture pieces give this new Marni store a truly new adventure that should not be missed.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Goettsch Partners has been commissioned by Guangzhou R&F Properties Co. to design a new 1,000-foot-tall mixed-use building in Guangzhou, China. The project totals 1,878,000 square feet and features a 180-key Park Hyatt hotel, 430,000 square feet of offices, 65,000 square feet of retail, 24 condominiums, 174 serviced apartments, and underground parking for 700 cars. The 66-storey building is located in the Zhujiang development, planned as Guangzhou’s new city center, near the Pearl River. The tight, two-acre site sits over a transit station at the intersection of two subway lines, with neighboring buildings that include the Grand Hyatt Guangzhou, also designed by Goettsch Partners; the city’s new opera house; the new Guangdong Museum; and what will be China’s tallest twin towers at more than 1,300 feet. The Park Hyatt tower is designed as a single volume that pinches in at the corners in relation to the changing programmatic functions stacked within. The field of staggered vertical strips on the façade stretches and compresses like tendons in response to the varying floor-to-floor heights required for each distinct function. The approximately $150 million project is currently in the schematic design phase and is expected to be completed in 2010.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The Social Condenser project is located at the base of the Superstition Mountain Range in the town of Superior, Arizona which was founded in 1882 and has strong ties to mining of copper, silver and gold. The project is a renovation and expansion of an existing two-story block building and addition of an exterior dining terrace. The lower level is developed into kitchen, mechanical and storage spaces and the upper level is designed as an open gathering space. The south-facing wall of the upper level of the existing building is removed to expose the volume within. The remaining form is rendered to closely match the shadow tones of the surrounding hills and acts as both backdrop and anchor for the new addition. The project was informed by the concept of the “ public house”. The project is envisioned to be the living room of the community; a place to congregate, socialize, view work of provincial artists and enjoy the breathtaking landscape vistas that envelop the region. The project utilizes a reduced palette of cool-toned materials. Expanded aluminum panels, with fine openings, sheaths the street wall and entry canopy and draws the visitor to the stair tower that subtlety rotates to orient the visitor to the adjacent parcel and the new main entry door. The tower is wrapped in the same aluminum material and conceals an open expanse of grey glass behind it. Upon entry, the visitor is greeted by the expansive view of the creek and identifies that the twist of the floor plan geometry now aligns the building with the axis of the wooden footbridge and the creek. The visitor then continues the spiraling journey around the open common space, through a large operable glass wall panel out to the dining terrace prow with a sweeping view of the full extent of the creek in the foreground and Apache Leap rock formation in the distant hills.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



清華大學餐廳競圖設計案, 新竹, 2007

這個案子是公司(清沐設計)首次協助角度設計一同參予清華大學的餐廳競圖,設計部分主要由角度設計的負責人,我們的大師『發哥』掌控,清沐設計負責表現圖的呈現,這個案子不管是在建築的外觀或者是空間串聯都是非常有趣的作法,平面圖礙於還在比圖中沒辦法提供出來,清沐這邊提供3D的部份給大家參考。




cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()