目前日期文章:200709 (9)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要


Ground preparatory work on Mossessian & Partners’ scheme for Merchant Square at Paddington Basin has begun. This major scheme by Michel Mossessian, former Design Lead at SOM London and his first since starting his own practice, forms the commercial element of phase one of European Land’s development plans for the site and is due to complete in November 2009. Design principal Michel Mossessian said; “We are delighted that our first major scheme in London forms part of the prestigious Merchant Square development. This marks a significant milestone in the ongoing regeneration at Paddington Basin and in the development of our practice.”Building E, Merchant Square is a slender, elegant and sculptural building comprising 260,000 sq ft of office space, with public lobby areas, retail on the ground floor and a health club in the basement. mossessian & partners led the design with Perkins + Will as executive architects. Composed of three contrasting triangular elements, its dynamic form presents an animated façade on all sides, enlivening the canal frontage, addressing the existing office buildings to the west. The building envelope features varied textures and patterns, including bold use of colour, to emphasise lightness and improve energy efficiency. mossessian & partners have also designed an adjacent building at Merchant Square - a residential scheme of 226,000 sq ft which also has planning approval. 

The Merchant Square development comprises six architecturally diverse buildings in total, accommodating a mix of retail, restaurant, leisure, commercial and residential functions spread over a total area of 1.8 million sq ft. The scheme includes 559 residential units, 30% of which will be social housing. The buildings are set within a high quality public realm with a major new canal side square as its focal point.





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



FC Barcelona’s Camp Nou Stadium, one of the world’s greatest football venues, is to be extensively remodelled. Following an international competition, Foster + Partners have been selected as the architects for this renewal of the stadium, which is celebrating its 50th anniversary this year. 

The stadium, already the largest in Europe, will be enlarged to accommodate over 106,000 fans, together with extensive new facilities including hospitality and public areas. A new roof will also be created to shelter the fans. The stadium will be enclosed by a brightly coloured mosaic outer skin that wraps around the building and continues over a new roof. The multi-coloured enclosure comprises overlapping translucent tiles in the club colours. The myriad of tiles can be seen as symbolising the loyalty and devotion of FC Barcelona’s fans worldwide. 

The remodelled stadium retains the essential elements of the original Camp Nou, designed by architects Francesc Mitjans-Miró, García Barbon and Soteras Mauri, which was inaugurated in 1957. 

On match nights, the stadium will glow, providing a new architectural icon for the city. In the same way that FC Barcelona is ‘more than a club’, the new Camp Nou will be much more than a stadium.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Asymptote’s design for the PGCC complex is centered on the idea of creating a new and powerful image for the city of Penang and the new initatives associated with the development of the Northern Corridor of Malaysia. The design achieves its elegance and stature through the simultaneous embrace of natural landscapes and contemporary urbanism. The PGCC will become a vital new precinct that complements and enhances the unique characteristics that typify Penang as a remarkable island metropolis. The design of the iconic towers in particular draws inspiration from not only the lushness and drama of the surrounding mountains and seascapes, but also from the rich and diverse cultural heritage that makes up the Malaysian nation and Penang in particular. The forms of the two towers are comprised of both horizontal and vertical elements: sculpted horizontal components move across the plinth, rise up and transform into articulated vertical structures. Set against the backdrop of the nature reserve of Penang Hill, the twisting, glass façades of the towers “perform” various surface effects—reflecting, refracting and distorting views of Penang, the surrounding landscape and the seascape beyond. The vast, cascading plinth, which functions as a public plaza with multiple gathering spaces, are venues for the performing arts center, convention center and various facilities for residential, office and urban life.





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The Capricorn House Medienhafen Düsseldorf forms the new entrance at the southern point of Düsseldorf harbour. The special feature of this eye-catching new building with its red glass panels is the so-called i-modulFassade, which was designed by GATERMANN + SCHOSSIG. The building’s location, greatly subject to sound pollution, lead to the devel-opment of a multi-functional facade module that contains the necessary technology for controlling the building’s temperature and air quality. It is fitted with an air-conditioning system for cooling, heating, ventilation and heat recovery. The facade panel also has integrated lighting, sound absorption and room acoustics elements. The decentralised concept eliminates the need for traditional technology, which leaves greater scope for interior architectural design. As a result, a more flexible floor plan allows the implementation of all office shapes. 





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Maya 8.5 在mental ray render上有了新的功能,physical sun and physical sky 兩天前測試了一下,render效果蠻好的,計算的時間也不會很長,真是Maya使用者的福音阿...,之後可以考慮嘗試mental ray, 就不用轉到max使用vray了= =..

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The Foster + Partners and URS team has won an international competition to build the first private spaceport in the world - The New Mexico Spaceport Authority Building. The sinuous shape of the building in the landscape and its interior spaces seek to capture the drama and mystery of space flight itself, articulating the thrill of space travel for the first space tourists. Making a minimal impact on the environment, the scheme will be the first facility of its kind and a model for the future. The Spaceport lies low within the desert-like landscape of the site in New Mexico. The astronauts’ areas and visitor spaces are fully integrated with the rest of the building to convey the thrill of space travel. The more sensitive zones - such as the control room - are visible, but have limited access. Visitors and astronauts enter the building via a deep channel cut into the landscape. The retaining walls form an exhibition space that documents the history of the region and its settlers, alongside a history of space exploration. The strong linear axis continues on a galleried level to the ‘superhangar’ - which houses the spacecraft and the simulation room – through to the terminal building. Designed to have minimal embodied carbon and few additional energy requirements, the scheme has been designed to achieve the prestigious LEED Platinum accreditation. The low-lying form is dug into the landscape to exploit the thermal mass, which buffers the building from the extremes of the New Mexico climate as well as catching the westerly winds for ventilation. Natural light enters via skylights, with a glazed façade reserved for the terminal building, establishing a platform for the coveted views onto the runway.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Work has recently completed on a £6.9 million, mixed tenure residential scheme on Barking Road, Canning Town, which combines the latest high-quality design and materials technology with more traditional techniques. Architects and urban designers, Stock Woolstencroft, designed the scheme for One Housing Group, and it is the first part of a multi-phase project. The building is designed as three distinct cubic structures: one as a transparent form, one as a gold ‘box’ and one as a ‘cast’ box. A protected London plane tree became a key design driver, helping to separate out and distinguish the cubic forms and contrasting finishes. The striking modern design brings together a palette of rich materials, including glass and aluminium panels finished in deep bronze, silver and gold. The first and second layers use progressive alpolic rain screen cladding, whilst rendered block work is used on the third. Balconies are set within, whilst a staggered frame gives an identity. The result is a highly individualistic, essentially twenty-first century design, which demonstrates a successful combination of high quality urban housing and contemporary, dynamic architecture. The scheme, on a former unused petrol station site, dovetails with the Canning Town and Custom House Masterplan and is a precursor to the area’s wider regeneration, making a strong statement about its future vibrancy and success. The exciting, innovative development brings forward a truly unique mixture of social and intermediate rent, New Build HomeBuy and private units, all within one building. Additionally, the development of a new, active commercial frontage will contribute to the vitality and diversity of the area and complement regeneration plans for the market area and shopping parade.





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



A major new performing venue is planned for the French capital. The Philharmonic Society of Paris, with the associated support from the State and the Town of Paris will construct this stunning 2400 seat concert hall in the Park Villette in Paris. Mainly devoted to the reception of great symphonic formations, the Philharmonic society of Paris will present other forms of musical expression, in particular calling upon wiring for sound, the such jazz or the musics of the world. Located at the north-eastern entry of the capital in a district in change, registered in a park with cultural, visible vocation since the periphery of Paris, this equipment will be been useful by a innovating architecture. On the acoustic level, the concert hall will meet the international standards most demanding. It will dissociate strictly frontal models and will privilege an envelopment of the scene by the public in order to reinforce the feeling of intimacy between the interpreters and their audience. True house of the orchestras, carrying a teaching and cultural project extremely, the Philharmonic society of Paris will accomodate several musical formations in permanent or temporary residence. The equipment will develop on a surface of approximately 20 000 square meters useful. It will include/understand, in addition to the large concert hall, its hearths and its spaces of repetition, of the administrative buildings for several orchestras, an educational pole, spaces of exposure, a restaurant, as well as the infrastructures necessary to logistics and the technical equipment and a car park. Specimen on the control of the environmental stakes, construction will fall under a step of recognized certification. The delivery is envisaged in 2012.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The town of Yusuhara in Kochi Prefecture, known for its urban development using “Japanese Cedar”, has a new starting point for its community with the “Kino-machi Hall” (Town Hall), the largest scaled “Wooden” town hall in Japan. Considering the snowing weather conditions, a large atrium is inserted, and an indoor plaza was created to connote facilities necessary by town members in everyday life such as bank, the Agricultural Cooperative Society, and the Chamber of Commerce. This atrium also functions as a space for traditional performances and festivals. Local Japanese cedar has been used fully to the regulations, which made possible to create a double lattice girder structure with an 18 meter long span. While making possible to visualize how cedar structural parts sustain the structure, this building aims to build an architecture capable of making people reconfirm the excellence of Japanese wooden structures. The indoor plaza and exterior plaza, separated by a large sliding door used for hangars, becomes one only space which is used during spring festivals.





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()