目前日期文章:20070910 (3)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要


Maya 8.5 在mental ray render上有了新的功能,physical sun and physical sky 兩天前測試了一下,render效果蠻好的,計算的時間也不會很長,真是Maya使用者的福音阿...,之後可以考慮嘗試mental ray, 就不用轉到max使用vray了= =..

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



The Foster + Partners and URS team has won an international competition to build the first private spaceport in the world - The New Mexico Spaceport Authority Building. The sinuous shape of the building in the landscape and its interior spaces seek to capture the drama and mystery of space flight itself, articulating the thrill of space travel for the first space tourists. Making a minimal impact on the environment, the scheme will be the first facility of its kind and a model for the future. The Spaceport lies low within the desert-like landscape of the site in New Mexico. The astronauts’ areas and visitor spaces are fully integrated with the rest of the building to convey the thrill of space travel. The more sensitive zones - such as the control room - are visible, but have limited access. Visitors and astronauts enter the building via a deep channel cut into the landscape. The retaining walls form an exhibition space that documents the history of the region and its settlers, alongside a history of space exploration. The strong linear axis continues on a galleried level to the ‘superhangar’ - which houses the spacecraft and the simulation room – through to the terminal building. Designed to have minimal embodied carbon and few additional energy requirements, the scheme has been designed to achieve the prestigious LEED Platinum accreditation. The low-lying form is dug into the landscape to exploit the thermal mass, which buffers the building from the extremes of the New Mexico climate as well as catching the westerly winds for ventilation. Natural light enters via skylights, with a glazed façade reserved for the terminal building, establishing a platform for the coveted views onto the runway.




WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



Work has recently completed on a £6.9 million, mixed tenure residential scheme on Barking Road, Canning Town, which combines the latest high-quality design and materials technology with more traditional techniques. Architects and urban designers, Stock Woolstencroft, designed the scheme for One Housing Group, and it is the first part of a multi-phase project. The building is designed as three distinct cubic structures: one as a transparent form, one as a gold ‘box’ and one as a ‘cast’ box. A protected London plane tree became a key design driver, helping to separate out and distinguish the cubic forms and contrasting finishes. The striking modern design brings together a palette of rich materials, including glass and aluminium panels finished in deep bronze, silver and gold. The first and second layers use progressive alpolic rain screen cladding, whilst rendered block work is used on the third. Balconies are set within, whilst a staggered frame gives an identity. The result is a highly individualistic, essentially twenty-first century design, which demonstrates a successful combination of high quality urban housing and contemporary, dynamic architecture. The scheme, on a former unused petrol station site, dovetails with the Canning Town and Custom House Masterplan and is a precursor to the area’s wider regeneration, making a strong statement about its future vibrancy and success. The exciting, innovative development brings forward a truly unique mixture of social and intermediate rent, New Build HomeBuy and private units, all within one building. Additionally, the development of a new, active commercial frontage will contribute to the vitality and diversity of the area and complement regeneration plans for the market area and shopping parade.





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

找更多相關文章與討論