目前日期文章:200710 (6)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要


Address: Ørestad Boulevard/Arne Jacobsens Allé, Copenhagen
Client: Copenhagen Municipality
Award: 1. prize in invited competition 2003
Completion: 2006
Size: 12.000 m2
Budget: DKK 200 mio. / € 27 mio / $ 32.5 mio
Architect: 3XNielsen Kim Herforth Nielsen, Bo Boje Larsen, Kim Christiansen
Engineer: Søren Jensen A/S
Adviser: Helle Mathiasen, cand. pæd. ph.d.
Acoustics: Frederik Wiuff
Photo: Adam Mørk

Ørestad College is a new educational building in Copenhagen, Denmark, designed by 3XN architects.The Ørestad College will be the first in Denmark to fulfil new educational visions regarding subjects, organisation and teaching systems.Communication, interaction and synergy has been key issues. The project displays a visionary interpretation of openness and flexibility regarding team sizes, varying from the individual over groups to classes and assemblies, and reflects international tendencies aiming at achieving a more dynamic and life-like studying environment and introducing IT as a main tool. The intention is also to enforce the students’ abilities gradually to take responsibility for own learning, being able to work in teams as well as working individually.The college is interconnected vertically and horizontally. Four boomerang shaped floor plans are rotated to create the powerful super structure which forms the overall frame of the building – simple and highly flexible. Four study zones occupy one floor plan each. Avoiding level changes makes the organisational flexibility as high as possible, and enables the different teaching and learning spaces tooverlap and interact with no distinct borders.The rotation opens a part of each floor to the vertical tall central atrium and forms a zone that provides community and expresses the college’s ambition for interdisciplinary education.





ADJAYE

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(1) 人氣()



The location for the new headquarters of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt’s Ostend district has the potential of adding a new landmark to the Frankfurt skyline that will be visible at great distances. The starting point for the design of the towers was the urban perspectives of the city of Frankfurt. At a height of around 185 metres, the double tower, with its polygonal shape and east-west orientation, has a striking profile that is visible from all important reference points in Frankfurt’s city centre, as well as from the river Main. Thanks to its form and presence, the double tower will become a characteristic feature of the Frankfurt skyline. The atrium between the office towers becomes a “vertical city”. Through platforms we are creating spaces, plazas and pathways between the towers, just as they exist in a city. The connecting and transferring levels divide the atrium horizontally into three sections of different sizes, with heights ranging from around 45 to 60 metres. These connecting platforms, bridges, ramps and stairs form a network of links between the office towers. They create short paths between the individual office floors in each tower and thus enable larger, interconnected usable office spaces on one or more floors in both towers, thereby also promoting informal communication. This new typology supports a dynamic development of form and enables differentiated office spaces with different panoramic perspectives. 





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()


 

Slovenian architects Ofis have completed Tetris Apartments, a social housing development in Ljubljana.A little bit of text from the architects:“The building stands on the edge of the 650 apartments development which was finished year ago. By urban rules the block is 3 floors high and 65 meters long. Since the orientation of the apartments is towards the car road the apartment areas together with balconies are orientated to the quieter south side.” 




OFIS

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(1) 人氣()


 

Architect Jean Nouvel has restarted work on The Landmark, a large mixed-use development in central Beirut, Lebanon.The project features a 42-storey tower containing a hotel and apartments a horizontal commercial and leisure block with a raised pedestrian street.Nouvel won the project through an international competition in 2004 but the project was later put on hold. Nouvel has now revised his designs.

 


Ateliers Jean Nouvel

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



program Faculty Offices and Graduate Student Offices, Seminar Rooms, Periodicals Library and Lounge with a Ground Floor 120-seat Auditorium.
client
New York University
size 30,000 sf
status completed
completion date Sept. 1, 2007
 

The Dean of the Faculty of Arts & Sciences and a committee of Philosophy Professors collaborated in the selection of Steven Holl Architects to design the complete interior renovation of a 1890 corner building at 5 Washington Place for the consolidation of the NYU Department or Philosophy within a concept which organizes the new spaces around light and phenomenal properties of materials. A new stair shaft below a new skylight joins the 6-level building vertically with a shifting porosity of light and shadow that change seasonally. The Ground level, utilized by the entire University, contains a new curvilinear wooden auditorium on a cork floor. The upper level floors contain Faculty Offices and Seminar Rooms which are done in different shades and textures of black & white, according to the texts in Ludwig Wittgenstein’s book “Remarks on Colour”. 




Steven Holl Architects

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()



This science building for teaching of biological, health, sports and GIS science contributes to the dialogue of an institutional subtropical architecture in its reinterpretation of the collegiate colonnade and vernacular verandah. 

A two-storey colonnade suspends bridges linking battened rooms as entry lobbies to large flexible labs. The externalisation of the circulation brings student activation of the university central mall and a strong sense of connection with the campus urban landscape. Controlled clerestory lighting animates sculptured ceilings whilst allowing glare control in the audiovisual intense labs. 

Ground floor labs gather around a two-storey foyer space whilst a Sports Motion lab appends the building as a magnetic field free structure in recycled timber.





WorldArchitectureNews

cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()