This science building for teaching of biological, health, sports and GIS science contributes to the dialogue of an institutional subtropical architecture in its reinterpretation of the collegiate colonnade and vernacular verandah. 

A two-storey colonnade suspends bridges linking battened rooms as entry lobbies to large flexible labs. The externalisation of the circulation brings student activation of the university central mall and a strong sense of connection with the campus urban landscape. Controlled clerestory lighting animates sculptured ceilings whilst allowing glare control in the audiovisual intense labs. 

Ground floor labs gather around a two-storey foyer space whilst a Sports Motion lab appends the building as a magnetic field free structure in recycled timber.





WorldArchitectureNews








cstang 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()